Rekovelle

Rekovelle® stimuleert de groei en ontwikkeling van meerdere eiblaasjes (‘follikels’) in de eierstokken, waaruit eicellen worden gewonnen die in het laboratorium worden bevrucht.

Rekovelle® (follitropine delta) is een recombinant follikelstimulerend hormoon gewonnen uit een humane cellijn (rhFSH). Rekovelle® behoort tot de hormoonfamilie van de zogeheten gonadotrofinen. Gonadotrofinen spelen een rol bij de voortplanting en vruchtbaarheid. Rekovelle® wordt gebruikt voor de behandeling van verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen die een programma voor medisch begeleide voortplanting ondergaan, zoals in vitrofertilisatie (IVF) en intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI). Rekovelle® stimuleert de groei en ontwikkeling van veel eiblaasjes (‘follikels’) in de eierstokken, waaruit eicellen worden gewonnen die in het laboratorium worden bevrucht. De dosis Rekovelle® voor de eerste behandelingscyclus wordt berekend door de arts met behulp van de hoeveelheid anti-Müller-hormoon (AMH, een merkstof die aangeeft hoe de eierstokken zullen reageren op de stimulatie met gonadotrofinen) in het bloed, en het lichaamsgewicht. De dosis Rekovelle® blijft de hele eerste behandelingscyclus onveranderd.

Toediening
Rekovelle® is ontwikkeld als oplossing voor injectie in een voorgevulde pen. Er zijn pennen in drie sterktes: 12, 36 of 72 microgram Rekovelle®, afhankelijk van de dagelijks te injecteren dosis. Rekovelle® kan door de patiënt zelf worden toegediend door middel van een onderhuidse injectie, gewoonlijk in de buik. Eén voorgevulde pen kan voor meerdere injecties gebruikt worden.